ODAM SAVDOSI MUAMMOSI YECHIMLARIGA PSIXOLOGIK YONDASHUV XUSUSIYATLARI - Maxmudova, D.A (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Odam savdosi qurbonlari og‘ir kechinmalar tufayli beqaror salbiy fikrlar va his-tuyg‘ularga ega bo‘lib, atrofidagi vaziyatlarning haqiqiy holatini aks ettirmaydi; odam xavotirni boshdan kechiradi, qo‘rquvga duchor bo‘ladi, o‘zini past baholaydi, qadrsizlik va aybdorlik tuyg‘ularidan aziyat chekadi. O‘ziga nisbatan depressiv norozilik hissi turli xil og‘riqli ko‘rinishlar, vaqti-vaqti bilan paydo bo‘ladigan o‘z joniga qasd qilish fikrlari, o‘z joniga qasd qilish harakatlari yoki o‘z joniga qasd qilishning maxsus rejasi bilan kuchayishi mumkin. Maqolada psixolog maslahatchining odam savdosi qurbonlari bilan psixoterapevtik faoliyati tahlil qilinadi.