TA’LIM TIZIMIDA YOSH MUTAXASSISLARNING KASBIY ADAPTATSIYA JARAYONINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Maxmudova, D.A; Mirpulatova , Sitora Mirqosimovna (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Yosh mutaxassislarning boshqaruv faoliyatiga moslashuvida kasbiy adaptatsiya jarayoni, ta’lim tizimida katta ahamiyatga ega bo‘lgan bir mavzu hisoblanadi. Bu jarayon, yosh mutaxassislarning ta’lim tizimiga kirishidan boshlab, ularni muvaffaqiyatli boshqaruv faoliyatiga tayyorlashda o‘ziga xos ahamiyatga ega bo‘lgan bosqichlarda o‘tdi. Bu maqolada, kasbiy adaptatsiya jarayonining aniq bosqichlari va uning boshqaruv faoliyatiga o‘ziga xos roli, muhimliklar va mustahkamlash yo‘llari ko‘rib chiqiladi.