MICE-TURIZMINING BARQAROR RIVOJLANISH SALOHIYATI - Egamberdiyev, Sirojiddin Sattor o‘g‘li; Matkabulova, Dilorom Xalilullayevna (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Turizm sohasi bir muncha o‘zgaruvchan sohalar sirasiga kirib tarmoqlari orasida o‘sish tendensiyalari o‘zgarib turadi. So‘nggi bir necha yillarda turizmda ommaviy tadbirlar yo‘nalishi bir muncha o‘sdi. Bir qancha turizm sohasi rivojlangan davlatlar orasida sport tadbirlaridan tortib musiqa festivallarigacha, konferensiya yig‘ilishlaridan to‘ylargacha, turizm tadbirlari sanoatning ajralmas qismiga aylandi. Hozirgi zamonamizda sayohatchilar yoshlaridan qat’iy nazar ommaviy tadbirlarga qatnashish ko‘rsatkichlari bir munchaga ortganini ko‘rishimiz mumkin. Turizm sohasida ommaviy tadbirlarni tashkil etish aholi uchun daromad keltirishi, yangi ish o‘rinlarini yaratishi va mahalliy madaniyat va an’analarni targ‘ib qilishi va mamlakatning yalpi ichki mahsulotida salmoqli darajada o‘sishga erishish mumkin.