ISSIQ IQLIM SHAROITIDA TONNELLARGA DINAMIK TA’SIRLARNI BAHOLASH - Qo‘shmurodov , Shohruh Furqat o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Ushbu maqolada yer osti inshootlari tizimlari issiq iqlim o‘ziga xos muammolarini hal qilishda inertsiya kuchlarining taʻsir darajasini baholash, hisoblash algoritmi sonli usul yordamida ko‘rilgan va hisoblash dasturi quvuri o‘qi bo‘ylab seysmik taʻsiri ostida yer osti quvuri kuchlanishlari va nisbiy joyidan aniqlash, inertsiya kuchi yukining yer osti sistemalari xarakatiga taʻsiri chegarasini baxolash, yer osti quvurida seysmik yuklar taʻsirida maksimal o‘rtacha kuchlanishlar yuzaga kelishining xavfli nuqtalari haqida ma’lumotlar keltirilgan.