AVTOYO‘L TEMIRBETON KO‘PRIGINING TO‘SINLI ORALIQ QURILMASINI A14 VA NK-100 VAQTINCHALIK YUKLARGA HISOBLASH - Muminov, Eldorjon Anvarovich; Mardiyev, Abdumo‘min Abdumajidovich (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Maqolada Avtoyo‘l temirbeton ko‘prigining to‘sinli uzlukli oraliq qurilmasini o‘z og‘irligi va A14 va NK-100 vaqtinchalik yuklarini hisobga olgan holda oraliq qurilmaga tushadigan maksimal kuchlarni aniqlash masalasi ko‘rib chiqilgan. Oraliq qurilmaning ko‘ndalang kesimida ma’lum bir To‘sin ta’sir etadigan ko‘ndalang qo‘yish koeffitsienti markazdan tashqari siqish uslubi bo‘yicha hisoblab bajarilgan va A11 va NK-80 yuklaridan farqi hisoblangan.