KAM QAVATLI TURAR-JOY BINOLARINI ARXITEKTURAVIY LOYIHALASHDA BIM TEXNOLOGIYANING O‘RNI - Nigmatova , Nargiza Zokirjon qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Ushbu maqolada kam qavatli turar-joy binolarini loyihalashda bino ma’lumotlarini modellashtirish (BIM) dan foydalanishning hozirgi tendentsiyalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot samaradorlikni oshirish, jadvallarni qisqartirish, manfaatdor tomonning rollarini qo‘llab-quvvatlash va aks ettirish uchun BIMga ma’lumotlarni kiritish, ajratib olish, yangilash yoki o‘zgartirish uchun obyektning hayot siklining turli bosqichlarida turli manfaatdor tomonlarning hamkorligining asosiy shartlarini inobatga olib, loyiha ishtirokchilari o‘rtasida muvofiqlashtirishni yaxshilash va xarajatlarni kamaytirish kabi BIMni joriy etishning afzalliklarini muhokama qiladi.