KOGNITIV RADIO ORQALI IOT (INTERNET OF THINGS) QURILMALARINING ISHLASHI - Islomov , Muhammad Husniddin o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Hozirgi vaqtda texnologiyalar rivojlanishning boshlang‘ich bosqichida bo‘lganligi sababli inson ishtirokisiz IoT qurilmasi hech bir jarayonni amalga oshira olmaydi. Hozircha “aqlli” narsalar, asosan, ba’zi jarayonlarni avtomatlashtirish uchun ishlaydi. Kunduzi va kechasi iqlim sharoitini saqlashning turli rejimlarini ta’minlaydigan zamonaviy konditsionerlar bunga misol bo‘la oladi. Ammo ularning aksariyati odamning borligi yoki yo‘qligidan, xonadagi odamlarning soni va boshqa sharoitlardan qat’iy nazar, berilgan dasturni bajaradi.