MUSTAQILLIK YILLARIDA IMOM AL-BUXORIY XOТIRASINI ABADIYLASHTIRISHDA DOIR TADBIRLAR - Taniyeva, Guldona Mamanovna; Ungarova, Naima Nurbek qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston hukumati tomonidan buyuk hadisshunos alloma Ismoil al-Buxoriyning xotirasini abadiylashtirish borasida amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar xususida fikr yuritilgan. Xususan, alloma asarlarining nashr etilishi, Imom Buxoriy xalqaro ilmiy-tadqiqot markazining tashkil etish uning zamonaviy ko‘rinishda katta rekonstruksiya etilishiga doir amalga oshirilayotgan ishlar tahlil qilingan.