TIBBIYOTDA SIMULYATSIYA MASHG‘ULOTLARINING DOLZARBLIGI - Azimova, Mayram; Azimov, Adaxam; Melikuziyev, Azizjon (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Sog‘liqni saqlash sohasidagi ustuvor milliy loyihalarni amalga oshirish, sohani isloh qilish va modernizatsiya qilish jarayonlari tibbiyot xodimlarini kasbiy tayyorlash muammosini alohida aniqlik bilan ochib berdi. Zamonaviy voqelik tibbiyot xodimlarini kasbiy tayyorlash muammosini keskin belgilab berdi. Sanoatning hamma joylarida yuqori malakali mutaxassislarning keskin tanqisligi mavjud. Shu sababli, oliy tibbiy ta’lim sohasidagi asosiy yo‘nalishlardan biri nazariy bilimlarning tegishli darajasini saqlab, kelajakdagi shifokorlarni tayyorlashning amaliy jihatini sezilarli darajada oshirish zarurati ekanligi tabiiydir. Bu talabaning klinik tayyorgarligi holati, bizning fikrimizcha, har qanday oily ta’lim muassasasi ishida juda murakkab va "kasal" savol sifatida tavsiflanadi. Bir tomondan, bitiruvchilarning kasbiy malakalariga yangi davlat ta’lim standartlarining ortib borayotgan talablari, boshqa tomondan, o‘z ishlarida taniqli qiyinchiliklarga duch keladigan klinik bo‘limlarning hal qilinmagan muammolari klinik ta’limning dastlabki bosqichlarida mutaxassislarni tayyorlashni qiyinlashtiradi.