ISHLAB CHIQARISH KORXONALARIDA SUV RESURSLARIDAN OQILONA FOYDALANISH - Mavlanova , Y.I; Axmedova , F.I; Sabirova , D.A (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ma’lumki, har qanday ishlab chiqarish korxonalari bugungi kunda ham, uzoq kelajakda ham suvsiz ishlay olmaydi. Bunda mamlakat xalq xo‘jaligi tomonidan iste’mol qilinadigan umumiy suv miqdorining 60% dan ortig‘i sanoat ehtiyojlari uchun sarflanadi. Shuni ta’kidlash kerakki, kelajakda suv narxi keskin oshadi. Albatta, bu muammo bizning ulkan suv zaxiralarimizga qaramay, O‘zbekiston sanoati uchun ham muhim rol o‘ynaydi. Avvalo, suv sarfini tartibga solishda uning texnologiyasi va minimal ifloslanishi, kam suvli va suvsiz jarayonlarni ishlab chiqarishga joriy etish, tabiiy suv o‘rniga tozalangan yer usti oqimlaridan foydalanish va nihoyat, yopiq oqimsiz suv xo‘jaligi tizimlarini haqiqatan ham keng joriy etishda qo‘llaniladi.