ТИББИЁТ ТEXНOЛOГИЯЛAРИНИ БOШҚAРИШДА ЮЗАГА КЕЛИШИ МУМКИН БЎЛГАН ХАТАРЛАР ТАХЛИЛИ - Жўраев, Зафар; Исмоилжонов , Ёдгорбек (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Тиббий асбоблар ҳаётни сақлаб қолиши мумкин, аммо агар улар тўғри ишламаса ёки тўғри ишлатилмаса, улар беморлар ва фойдаланувчилар / операторларга зарар етказиши мумкин. Тиббий асбоб бузилганлиги сабабли ўз вақтида ташхис қўйиш ёки даволаш имконияти бўлмаганлиги ҳам беморга зарар етказиши мумкин. Ушбу ҳолатларнинг барчасида тиббий асбоблар хавф тўғдирувчи, яъни соғлиқ учун потенциал зиён, зарар ёки салбий таъсир манбаи ҳисобланади..