METROLOGIK TALABLARINI TIBBIY JIXOZLARNINING O‘LCHASH NATIJALARIGA TA’SIR QILUVCHI OMILLARI TAXLILI - Ubaydullayeva , Gullola; Ismoiljonov, Yodgorbek (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Tibbiyot – maksimal aniqlikni talab qiladigan soha. Shuning uchun tibbiy texnika, oddiy gradusnik, tonometr, tarozilardan boshlab, ultratovushli tekshiruv, kompyuter tomografiyasi, rentgenografiya uchun mo‘ljallangan apparatlargacha – ma’lum texnik parametrlarga qat’iy to‘g‘ri kelishi kerak. Bunda ixtisoslashtirilgan uskunalarning barqaror va soz ishlashini ta’minlash, uning ishlab chiqaruvchilari tomonidan berilgan birlamchi sifatini saqlab turish zarur. Axir, diagnoz to‘g‘riligi, va bundan chiqdi belgilangan davolash usullarining samaraliligi uning ko‘rsatishlari aniqligiga bog‘liq.