AVTOMOBIL ILASHISH MUFTALARIGA TUSHADIGAN YUKLANISHLARNI HISOBLASH METODLARINI O‘RGANISH - Jumayev , Shaxzod Shavkat o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Avtomobil uzel va agregatlarining vazifasiga ko‘ra ularga qator talablarni qo‘yish mumkin, shu talablarni bajarilishi ularni boshqa agregatlar bilan birga ishlaganda funktsional vazifasini to‘liq bajarilishini ta’minlaydi. Qo‘yiladigan talablarni bir necha konstruktiv echimlari bilan qondirish mumkin, lekin bunda konstruktsiyalarning murakkabligi, narxi, chidamliligi va hakozolar ham har xil bo‘ladi.