MUQOBIL ENERGIYA MANBALARINI ENERGIYA SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Raximov, M.F. (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Bugungi kunda bir qator komplekslar mavjud global muammolar, ularning yechimi butun insoniyat kelajagiga xizmat qilishi mumkin. Muammo atrof-muhitni ifloslanishdan himoya qilish, odamlar va ishlab chiqarish o‘rtasidagi munosabatlarni yaxshilash tarmoqlar. Bunday muammolarni ko‘pincha asrimiz muammolari deb atashadi.[1] Mamlakatimizda ham asosiy dolzarb bo‘lgan elektr energiya manbalari ishlab chiqarish imkoniyatlarini oshirishni zamonaviy yashil energiya ishlab chiqarish imokoniyatlarini yaratish kuning asosiy mummosiga aylandi.Albatta bunga sabab elektr energiya iste’molchilarining elektr energiyaga bo‘lgan talabning oshishi hisoblanadi.