АРАБ ЛЕКСИКОГРАФИЯСИДА МАНЗУМА МУСАЛЛАСЛАРНИ ТАДҚИҚ ЭТИШНИНГ ЎЗИГА ХОСЛИКЛАРИ - Сотволдиев , Сирожиддин Махаммаддин ўғли (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ушбу мақолада араб лексикалогиясида алоҳида ўрин тутувчи, бироқ кам даражада ўрганилган шаклдош-талаффуздош сўзлардан тузилган манзума луғатлар ҳақида сўз юритилади. Бундай луғатлар назмда арузнинг ражаз баҳрида ёзилган. Арузнинг ушбу баҳри илмий доира вакиллари томонидан энг кенг фойдаланилган баҳр ҳисобланади. Мақолада манзума мусаллас луғатларнинг хусусиятлари, тузилиш принциплари ва уларни тадқиқ этишдаги ўзига хосликлар ҳақида қарашлар илгари сурилган.