ОЛИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИ РЕЙТИНГИНИ АНИҚЛАШ МАСАЛАЛАРИ - Рахимов , Актам Хусенович (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Мақолада олий таълим муассасалари рейтингининг моҳияти, унинг мақсади ва мезонлари, халқаро рейтинглар ҳамда АҚШ, Буюк Британия, Германия, Польша, Япония ва Россияда олий таълим муассасалари рейтингини баҳолаш методлари тўғрисида маълумотлар келтирилган. Ўзбекистонда олий таълим муассасалари рейтингини аниқлаш бўйича ҳуқуқий-меъёрий ҳужжатлар ҳамда рейтингни аниқлаш мезонлари, 2022 йил натижалари бўйича рейтинг ҳамда олий таълим муассасалари рейтингини аниқлашни халқаро андозалар асосида такомиллаштириш бўйича олиб борилаётган ишлар ёритилган.