LINUXDA GRAFIK ISHLOV BERISH. (1-QISM) - Norqobilov , Sobir Hamza o‘g‘li; Abdullayev , Sharof Abdug‘afforovich; Xayitov , Asqarbek Baxrom o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqola Linux operatsion tizimidagi grafikalarning nozik tomonlarini yoritishga qaratilgan. Linux server muhitida, embedded tizimlarda va yaqinda, hatto foydalanuvchi uchun ish-stollarida keng qo‘llanilishiga qaramay, ko‘plab foydalanuvchilar va ishlab chiquvchilar uning grafik quyi tizimi bilan to‘liq tanish emas. Ushbu qism dasturiy ta’minot ishlab chiquvchilari, Linux ishqibozlari, system administratorlar va Linuxning grafika bilan qanday ishlashini tushunishga qiziqqan barcha texnologiyaga ega bo‘lgan barcha shaxslar uchun manba bo‘lib xizmat qilishiga qaratilgan.