BANK TIZIMLARIDA AXBOROT XAVFSIZLIGINI BOSHQARISHNING TEXNIK-TASHKILIY ASOSLARI - Zarifova , Zumrad; Salimov, Sirojiddin (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Internet va kompyuter texnologiyalarining takomillashuvi xar bir sohada bo‘lgani kabi, moliya va bank sohasida xam ko‘plab yangiliklarni olib keldi. Biroq, texnologik rivojlanishlar ko‘plab afzalliklar bilan bir qatorda xavfsizlik nuqtai nazaridan ko‘plab muammolarni xam keltirib chiqarmoqda. Korxona va tashkilotlarda ularga qarshi qaratilgan ichki va tashqi hujumlar global miqyosida olib qaraydigan bo‘lsak, yiliga trillonlab dollar yo‘qotilishlarga olib kelmoqda. Shu sababli, bank tizimlarida axborot xavfsizligini tartibga soluvchi tizim zarurligi qatiy belgilanmoqda. Ushbu maqolada axborot aktivlari va bank tizimlari uchun potensial tahdidlar, va axborot xavfsizligini boshqarish bo‘yicha keng tarqalgan tizimlar, standartlar va eng yaxshi ishlanmalar keltirib o‘tiladi.