LOGISTIKA SOHASIDA SUN’IY INTELLEKTNING INQILOBIY O‘ZGARISHLARI VA UNING ASOSIY AFZALLIKLARI - Raxmonov , G‘ayrat Ismatulloyevich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Rivojlanishda tinmay odimlab borayotgan texnologik rivojlanish zamonida, logistika landshafti talablarini qondirish uchun logistika jarayonlari va ta’minot zanjiri boshqaruvida sun’iy intellekt imkoniyatlari uyg‘unlashib bormoqda. Logistika va ta’minot zanjiri operatsiyalarining samaradorligi va unimdorligini oshirdi. Zamonamiz kashfiyotlari bo‘lmish robototexnikalar Logistika jarayonlarini avtomatlashtirish, avtonom transport vositalaridan foydalanish orqali an’anaviy logistika amaliyotlarini sun’iy intellekt texnologiyalari bilan o‘zgartirmoqda. Ushbu maqolada robototexnika va sun’iy intellekt logistika sanoati sohasida qanday inqilobiy o‘zgarishlarni taqdim qilayotgani ko‘rib chiqiladi!