O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA PRAGMATIK G‘IYBATNING NUTQIY AKTDAGI IJOBIY VA SALBIY XUSUSIYATLARI - Xamrayeva, M.G.; Tilovxo‘jayeva , Asila (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada nutqiy aktning pragmatika va g‘iybat bilan bog‘liqligi, nutqiy aktlarning bir necha turlari haqida tushunchalar, g‘iybat haqida umumiy ma’lumot va misollar, aniq yoki noaniq ma’lumotlarning vaqtlar o‘tib g‘iybatga aylanishi, g‘iybatlarda ham oz bo‘lsada haqiqat bo‘lishi haqida hamda pragmatika tushunchasi , turlari va ularga misollar haqida so‘z yuritiladi.