ДЕМОКРАТИК ЖАМИЯТ РИВОЖЛАНТИРИШ ВА МУТАХАССИС КАДРЛАРГА ДОИР ДАВЛАТ СИЁСАТИНИНГ НАЗАРИЙ-МЕТОДОЛОГИК АСОСЛАРИ - Халимметова, Р.Д. (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Мустақиллик йилларида мамлакатимизда ҳуқуқий демократик давлат ва кучли фуқаролик жамияти қуришга интилиш кучайди. Эркин бозор муносабатларига ўтиш, хусусий мулк устуворлигига асосланган иқтисодиётни ривожлантириш ва ҳалқнинг осойишта турмуш тарзини таъминлаш муҳим аҳамият касб этди. Фуқароларни фаровон ҳаёт кечириши учун шарт-шароитлар яратишга халқаро майдонда Ўзбекистоннинг муносиб ўрнини эгаллашига қаратилган момплекс чора-тадбирлар амалга оширилди. “Кучли давлатдан-кучли фуқаролик жамияти сари” концепциясини амалга ошириш борасидаги вазифаларни ўз ичига олади.