PHOTOSHOP-DA SKRIPT YARATISH ORQALI FOTOSHOP QILINGAN YUZLARNI ANIQLASH - Irgasheva, Durdona; Sodiqova, Dilnoza (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Aksariyat zararli foto manipulyatsiyalar Adobe Photoshop kabi standart tasvirni tahrirlash vositalari yordamida yaratilgan. Biz Photoshop-ning o‘zini skript qilish orqali avtomatik ravishda yaratilgan soxta tasvirlardan foydalangan holda o‘rgatilgan model yordamida juda mashhur Photoshop manipulyatsiyasini - inson yuzlariga qo‘llaniladigan tasvirning o‘zgarishini aniqlash usulini taqdim etamiz. Biz ko‘rsatamizki, bizning modelimiz manipulyatsiya qilingan tasvirlarni tanib olish vazifasida odamlardan ustundir, tahrirlarning aniq joylashuvini oldindan aytib bera oladi va ba’zi hollarda asl, tahrirlanmagan tasvirni qayta tiklash uchun manipulyatsiyani "bekor qilish" uchun ishlatilishi mumkin. Biz tizimni rassom tomonidan yaratilgan haqiqiy tasvir manipulyatsiyalariga muvaffaqiyatli qo‘llash mumkinligini ko‘rsatamiz.