TARMOQ TRAFIGIDA SHUBHALI PAKETLARNI ANIQLASH ALGORITMI VA STRUKTURASI - G‘ulomov , Sh.R (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada tarmoq trafigini filtirlash orqali shubhali paketlarni aniqlash algoritmi ishlab chiqilgan. IP manzillarining oq va qora ro‘yxatlarining umumlashtirilgan sxemasi keltirilgan. Taklif qilinyotgan fishing hujumlarini aniqlash algoritmining blok sxemasi qanday vazifalarni bajarishi va qanday natijaga olib kelishi keltirilgan. Tadqiqot natijalariga koʻra Fishingni aniqlash algoritmi qaror qabul qilish uchun giperhavolalar xususiyatlarini tahlil qiladi. Taklif etilgan algoritm va struktura qurilgan bosqichlarni amalga oshirish hisobida giperhavola funksiyalaridan foydalanib veb-sahifaning qonuniyligini tekshirish imkon beradi.