INGLIZ VA O‘ZBEK TILIDAGI “BAXT” BOSH LEKSEMALI MAQOLLARDA SINONIMIK MUNOSABATNING IFODALANISHI - Qosimova , Nafisa Farhodovna; Sharipova , Dilafro‘z Baxtiyorovna (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi “baxt” bosh leksemali maqollarda sinonimik munosabatning ifodalanishi qiyosiy tahlil qilingan. Qiyosiy tahlil vositasida ingliz va o‘zbek xalq maqollari tarjima variantining o‘xshash va farqli jihatlari yoritilgan.