ТАРИХ ВА БАДИИЙ АДАБИЁТ ФАНЛАРИНИ ИНТЕГРАТИВ ЁНДАШУВ АСОСИДА ЎҚИТИШ - Алимов , Елёр Курияз ўғли (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
мақолада тарих фанини бадиий адабиёт фанига интеграция қилган ҳолда ўқитиш орқали талабаларнининг илмий хабардорлик компетенцияларини ривожлантириш, уларда тарихий фактлар ва бадиий тўқима, ёки уйдирма маълумотларни фарқлаш кўникмаси ҳосил қилинади. Бўлажак тарих фани ўқиувчиларини мустақил, мантиқий фикрлашга, тарихий фактлар билан ишлаш ва бу жараёнда мавзуга доир тарихий бадиий асарлардан фойдаланишга ўргатиш усуллари ҳақида фикр юритилган.