TALABALARNI FAVQULODDA VAZIYATLARDA TO‘G‘RI HARAKATLANISH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH JARAYONLARINI TASHKIL ETISH VA BOSHQARISH TEXNOLOGIYASI - Mamadboev , Shoxrux Baxodirjonovich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Mamlakatimizda yildan-yilga favqulodda vaziyatlar soni ortib borayotganligi tahlillar ko‘rsatmoqda. Keltirilgan holatlarda jabrlanganlar xattoki, vafot etganlar orasida talaba yoshlar bo‘lganligini ko‘rishimiz ham mumkindir. Yuqoridagilarni inobatga olib, talaba va yoshlar o‘rtasidagi bunday vaziyatlarni kamaytirish talbalarni favqulodda vaziyatlarda to‘g‘ri harakatlanish ko‘nikmalarini rivojlantirish, talabalarni favqulodda vaziyatlarda to‘g‘ri harakatlanishni boshqarish texnologiyasini takomillashtirishni tadqiq etish dolzarb masalalardan biriga aylanib borayotgani qayd etish mumkin. Demak, keltirilgan ma’lumotlar asosida talabalarni favqulodda vaziyatlarda to‘g‘ri harakatlanish va boshqarishni taqazo etadi.