INGLIZ VA O‘ZBEK TILIDAGI IBORALARNING MILLIY-MADANIY XUSUSIYATLARIGA DOIR QARASHLAR - Sirojeva , Zeboniso; Yugay , Yevgeniya (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada ingliz va oʻzbek tillarining eng madaniyatli va milliy ahamiyatga ega boʻlgan lingvistik birliklari hisoblangan iboralar haqida maʼlumotlar berilgan. Shu munosabat bilan iboralar turdosh bo‘lmagan tillarda bir tasnifga e’tibor qaratgan holda guruhlash yo‘li bilan ochiladi. Bundan tashqari, maqolada qiyosiy tahlil usuli yordamida tillarning milliy madaniyatini aks ettiruvchi yorqin misollar keltirilgan.