БОШЛАНҒИЧ БЕРИЛГАНЛАРИ ТАҚСИМЛАНГАН ГИПЕРБОЛИК ТЕНГЛАМА УЧУН ТЎҒРИ ВА ТЕСКАРИ МАСАЛА - Юлдашева , Ёкутхон Носировна; Сулаймонова , Ойгул Абдуғаффор қизи; Кучкарова , Максудахон Расулжон қизи (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Мазкур ишда бошланғич берилганлари тақасимланган гиперболик тенглама учун тўғри ва тескари масалалар ўргилган. Тўғри масала учун топилган формуладан фойдаланиб тескари масалани ечимининг мавжудлиги ва ягоналиги исботланган. Масала ечимини мавжудлиги интеграл тенгламалар усули билан, ягоналиги – эса Гронуолла леммасига асослангиб исботланган