YOSHLAR OROLNI ASRAYDI - Abdurofiyeva , Nodirabonu (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Tabiatni muhofaza qilish, uni asrash uni yanada jonlanishiga hissa qo`shish –bu biz fuqorolarning burchimizdir va tabiatning bizga tortiq etgan ne`matlari uchun unga izhor etgan minnatdorchiligimizdir. Tabiatning bir bo`lagi bo`lgan Orol fojiasi, ya`ni orol dengizining qurib borayotgani hech birimizga sir emas. Ushbu maqolada orolning paydo bo`lishi,uning nomlanishi, uning tabiati,qurish sabablari va yechimlari keng yoritilgan.