LINGVISTIK EKSPERTIZADA AXBOROTNING XAVFLILIK DARAJASINI BAHOLASH MEZONLARI - Soliyeva , Nargisa Abdixamitovna (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ijtimoiy tarmoqlar orqali uzatilgan xabarlar pragmatik mazmunini baholash bugungi globallashuv davrida muhim ahamiyat kasb etadi. Keyingi vaqtlarda ijtimoiy tarmoqlar orqali uzatilgan xabarlarda davlat xavfsizligiga tahdid qiluvchi salbiy tashviqot semali xabarlar soni ko‘payib bormoqda. Bu esa axborotning ijtimoiy xavflilik darajasini baholash, uni ekspertiza qilish mezonlarini ishlab chiqish zaruratini qo‘yadi. Maqolada axborotning ijtimoiy xavflilik darajasini baholash xususida so‘z boradi.