ǴÁRIP-ASHIQ DÁSTANIÍŃ JIYNALIW HÁM IZERTLENIW TARIYXI - Aytmuratova, N. (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Bul maqalada qaraqalpaq xalıq dástanlarınıń jıynalıwı,izertleniwi tarıyxı,taralıwı,jıraw-baqsılar tárepinen atqarılıwı sóz etilgen.Sonday-aq, folklorlıq dóretpelerdi izertlewshi alımlar hám Ǵárip-ashıq dástanı haqqında maǵlumat berildi.