ШАРҚ МЕМОРИЙ АСАРЛАРИ ВА УЛАРДАГИ БЕЗАКЛАРНИНГ БАДИИЙ ТАҲЛИЛ ЖАРАЁНИНИ ЛИБОСЛАРГА КЎЧИРИЛИШИ - Каримова, Нодира Қахрамон қизи (Innovative Development in Educational Activities, 2022)
мақолада архитектура санъатининг маъжозий маъноларини либосларда тасвирланишини ёритади. Шарқ меморий асарлари ва улардаги безакларнинг бадиий таҳлил жараёнини либосларга кўчирилиши тасвирланган. Шарқ архитектурасидаги жозибадорлик Регистон ансамблидаги мадрасалар пештоқи ва уларнинг рамзий тавсифи латиф аёллар либосини яратишда асос сифатида сифатида келтирилган.