LUG‘AT TARKIBIDAGI SO‘ZLARNI O‘RGANISHDA LEKSIKOLOGIYANING O‘RNI - Raxmatullayev , Anasxon Hamidullo o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Tilning lug‘at tarkibi va uni tashkil etuvchi so‘zlar bir qator umumiy xususiyatlarga egaligi bilan xarakterlanadi. Leksikologiya leksikani xuddi shu umumiy xususiyatlari nuqtai nazaridan o‘rganadi. Bu xususiyatlar quyidagilar: Avalo, lug‘at tarkibini tashkil etuvchi har qanday so‘z ma’noga ega bo‘ladi. Ana shu ma’nosi nuqtai nazaridan so‘zlar o‘ziga xosliklarga ega bo‘ladi. So‘zning ma’nosi (semantikasi) va u bilan bog‘liq masalalar leksikologiyadagi asosiy masalalardan biri hisoblanadi. Leksikaga oid bu masala bilan leksikologiyaning semasiologiya bo‘limi shug‘ullanadi.