XALQARO TADQIQOTLAR BO‘YICHA O‘QUVCHILARDA TABIIY SAVODXONLIKNI OSHIRISH - Muxitdinova , Madina Majitxo‘ja qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Maqolada pisa tushunchasi va uning mazmun-mohiyati, ijtimoiy-pedogogik ahamiyati va o‘quvchilarning ta’limdagi yutuqlarini baholash xalqaro dasturi haqida so‘z boradi. Muallif o‘quv jarayonida pisa xalqaro baholash dasturi topshiriqlariga o‘xshash o‘quv va sinov topshiriqlari orqali o‘quvchilarning asosiy tayanch kompententsiyalarini rivojlantirishni takomillashtirishga to‘xtalgan.