NAVOIY ASARLARIDA OSHIQ OBRAZI - Axmadjonova , Jasmina Jamshid qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada badiy adabiyotdagi oshiq oraziga berilgan ta’rif va tavsiflar, xususan buyuk murafakkir Alisher Navoiy asarlaridagi oshiq obrazi haqida so‘z boradi. Shu bilan bir qatorda majoziy ish haqida alohida to‘xtalib, shoir asarlaridagi ifodalangan nozik ma’nolar keltirib o‘tilgan. Navoiy asarlaridagi oshiq obrazlari tahlili ham keltirib o‘tilgan.