ЯНГИ ЎЗБЕКИСТОННИ БАРПО ЭТИШДА ЁШЛАР ИЖТИМОИЙ ҚАТЛАМИНИНГ ЎРНИ ВА РОЛИ - Жўраев , Лазизбек (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ёшлар давлат ва жамиятнинг келажагини, салоҳиятини белгиловчи ижтимоий қатлам саналади ва ҳар бир жамиятнинг истиқболи унда яшаётган ёшларнинг интеллектуал салоҳияти, маънавияти, сиёсий ва ҳуқуқий онглилик даражаси билан белгиланади. Шу боисдан ҳам мазкур мақолада ёшлар масаласига оид долзарб муаммолардан бири уюшмаган ёшларнинг ижтимоийлашуви масаласи илмий тадқиқ этилган. Шунингдек, ушбу муаммоларни бартараф этишда жамият ҳаётидаги муҳим ижтимоий тузилмаларнинг ўрни ҳамда роли кўрсатиб ўтилган.