ҲОКИМИЯТЛАР БЎЛИНИШИ ПРИНЦИПИДА ПАРЛАМЕНТНИНГ АҲАМИЯТИ - Найимов , Отабек Мардонович (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Мазкур мақолада турли давлатларнинг сиёсий тизимида ҳокимиятлар бўлиниши принципининг амалдаги кўринишлари қиёсий таҳлил қилинган бўлиб, унда парламент институтининг тутган ўрни ва роли очиб берилган. Хусусан, мазкур соҳада Ўзбекистонда олиб борилаётган ислоҳотларнинг мазмун-моҳияти, парламентаризм идеалларини мустаҳкам қарор топтириш борасида амалга оширилаётган чора-тадбирларнинг ўзига хос жиҳатлари ёритиб берилган. Шунингдек, турли хил сиёсий мактабларнинг парламент борасидаги назария ва қарашлари, парламентаризм ва сиёсий кўппартиявийликнинг тараққий этиши парламентнинг сиёсий тизимдаги ўрни ва аҳамиятини янада мустаҳкамловчи омил эканлиги асослаб берилган.