QAYTA TIKLANUVCHI ENERGIYA MANBALARIDAN FOYDALANISHNING DOLZARB MUAMMOLARI VA YECHIMLARI HAQIDA - Eshquvvatov , H.M (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
So‘nggi yillarda iqlim o‘zgarishi va barqaror energiya imkoniyatlariga bo‘lgan talabning ortib borayotgan tashvishlari natijasida qayta tiklanadigan energiya manbalaridan foydalanishga bo‘lgan qiziqish sezilarli darajada oshdi. Qayta tiklanadigan energiya manbalari juda ko‘p afzalliklarga ega, ammo ularni amalga oshirish va hozirgi energiya tizimlariga integratsiya qilish qiyin bo‘lishi mumkin. Ushbu inshoning maqsadi qayta tiklanadigan energiya manbalaridan foydalanish bilan bog‘liq dolzarb muammolarni o‘rganish va istiqbolli echimlar haqida fikr yuritishdir.