TANNIY POLYMER ASOSIDA OLINGAN KOMPOZITLARNING SORBSIYA XUSUSIYATLARI - Sattarkulov , Lazizbek Abror o‘g‘li; Egamberdiyev , Elmurod Abduqodirovich; Abduqahhorov , Abdurohman Xasan o‘g‘li; Tursinboyev , Mashxurbek Zokirboyevich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada tanniy polymer kompozitlarining xossalari tahlil qilingan. Maqolada nazariy ilmiy tadqiqotlarning fikrlari va amaliy hisob-kitoblar ko‘rsatilgan. Shuningdek adsorbtsiyasining o‘ziga xosligi, u adsorbentlarni nisbatan yaqin solishtirma sirt yuzasi va g‘ovakligini aniqlashning imkoni mavjudligi haqida so‘z boradi. Xulosa qismida MTMS dan sintez qilingan kam zichlikka ega bo‘lgan keremnezemning kuchli gidofoblik xususiyati aniqlangan.