MATEMATIK MANTIQ ELEMENTLARI (MULOHAZALAR VA MANTIQIY AMALLARNING ROSTLIK JADVALI. ROSTLIK JADVALI YORDAMIDA MANTIQIY QONUNLARNI ISBOTLASH. TESKARI TEOREMA. QARAMA-QARSHI TEOREMA. TESKARISINI FARAZ QILISH USULI. ZARURIY VA YETARLILIK SHARTLARI). MATEMATIK - Nurkayev, Shuhrat Jurayevich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada Matematik mantiq elementlari (Mulohazalar va mantiqiy amallarning rostlik jadvali. Rostlik jadvali yordamida mantiqiy qonunlarni isbotlash. Teskari teorema. Qarama-qarshi teorema. Teskarisini faraz qilish usuli. Zaruriy va yetarlilik shartlari). Matematik induksiya metodi tushintiriladi