ЁШЛАРНИ МАЪНАВИЙ БАРКАМОЛ ҚИЛИБ ТАРБИЯЛАШДА БУЮК АЖДОДЛАРИМИЗ МЕРОСИНИ ЎРГАНИШНИНГ АҲАМИЯТИ - Шадманова, Нигора Иргашевна; Нумонова , Ирода Ориф қизи (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Мамлактимизда ёшлар маънавий тарбиясида фалсафий, ижтимоий, сиёсий ва гуманитар фанлар аҳамияти беқиёс. Шу ўринда ёшларнинг маънавий эҳтиёжларини тўларок қондириш учун таълим-тарбияга хизмат қиладиган муҳим воситалар: матбуот, телевидения, кино, театр, адабиёт, мусиқа, рассомлик ва ҳайкалтарошлик санъати, ахборот воситаларининг интернет тизимигача, умуман олганда инсон қалби ва тафаккурига бевосита таъсир ўтказа оладиган барча соҳалар каби ёшларни маънавий баркамол қилиб тарбиялашда буюк аждодларимиз меросини ўрганишнинг аҳамияти, янги сифат босқичига кўтаришда муҳим аҳамият касб этади.