ОЙБЕК ПЬЕСАЛАРИДА ТАРИХИЙЛИК - Ҳамрақулов , Аъзамжон Шермуҳаммадович (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Мақолада Ойбекнинг пьеса юзасидан олиб борган изланишлари, ижодий лабораториясини тадқиқ этиш асосида “Ғалвирчи” ва “Халқ қалқони” пьесаларида ўтмишнинг бадиий талқинида жиддий ўзгаришлар режалаштирилганининг асослаб берилгани ва уларнинг тугатилмай қолиши сабаблари аниқланган.