OLIY TA’LIM TIZIMIDA TALABALARDA HUQUQIY KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISHNING XUSUSIYATLARI - Mamazova, Zarifa Kurbanovna (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda oliy ta’lim tizimini sifat bosqichini yanada rivojlanishining hozirgi bosqichida oliy ta’lim muassasalarining bitiruvchilari uchun malaka talablari kredit-modul tizimiga o‘tib keskin o‘zgardi.Ta’lim jarayonining natijasi bilim, ko‘nikma va malakalar majmuasiga ega bo‘lgan kasbiy faoliyat sub’yektining rivojlanishidr. Oliy ta’limining davlat ta’lim standartlari ma’lum darajadagi huquqiy malakaga ega bo‘lgan bitiruvchini tayyorlash zarurligini ko‘rsatadi.