ONLINE BANK TIZIMLARIDA FOYDALANUVCHILARNI QR KOD ASOSIDA MOBILE-OTP ORQALI AUTENTIFIKATSIYALASH - Mardiyev , Ulugbek Rasulovich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Onlayn bank tizimlarida foydalanuvchilarni autentifikatsiya qilish onlayn-banking xizmatlarining xavfsizligi va ishonchliligini ta’minlashning muhim jarayonidir. Autentifikatsiya jarayoni odatda foydalanuvchining identifikatorini foydalanuvchi nomi va parol, xavfsizlik belgilari, biometrik tekshirish va boshqa usullar kabi bir yoki bir nechta omillar orqali tekshirishni o‘z ichiga oladi. Xavfsizlik va qulaylikni muvozanatlash onlayn-bank tizimlari uchun muhim muammo hisoblanadi. Ushbu maqolada online bank tizimlarida foydalauvchilarni autentifikatsiyalashda QR kod asosida mobile-OTP orqali autentifikatsiyalash usuli taklif etilgan.