БОЛАЛАР ОРАСИДА ТИШ КАРИЕСИ КАСАЛЛИГИ ТЕКШИРИЛАЁТГАН БОЛАЛАРНИНГ КЛИНИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Рахматова , Дилнора Саиджоновна (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Замонавий стоматологияда болалар тиш қаттиқ тўқималари кариесини олдини олиш ва даволашнинг турли хил усулларини қўлланилишига қарамай, тиш қаттиқ тўқималарининг энг кенг тарқалган касалликларидан бири бўлиб қолмоқда. Сут тишларида кариес жараёнининг ривожланишига ҳисса қўшадиган юзлаб сабаблар мавжуд. Улардан энг муҳимлари ижтимоий-демографик, биологик, парҳезли, гигиеник ва овқатланиш турига боғлиқ омиллардир. Бундай ҳолда, бир қатор ҳолатларнинг келиб чиқиши ёки сусайиши кейинчалик болаларда кариеснинг эрта ривожланишини аниқлайди.