ХИНАЗОЛИН АСОСИДАГИ БИРИКМАЛАРНИНГ БИОЛОГИК ФАОЛЛИГИ ВА АМАЛИЁТДА ҚЎЛЛАНИЛАЁТГАН ДОРИ ВОСИТАЛАРИ - Маҳмадиёрова , Ч.Э; Рўзиқулов , А.Ю (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ушбу мақолада бициклик ва трициклик хиназолин алкалоидларининг биологик фаолликлари ва хиназолин ҳалқаси асосидаги амалиётда қўлланиб келаётган синтетик дори воситалари ҳақида маълумот берилган. Бициклик ва трициклик хиназолинлар, уларнинг аналоглари ва ҳосилалари ҳар хил биологик фаолликка эга. Ўрганилган биологик фаол бирикмаларнинг тузилиши келтирилган.