DARYOLAR SUV VA MUALLAQ OQIZIQLARNI TADQIQ QILISH - Nurliboyev , Xusan Xolbek o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
maqolada arid iqlimli hududlar suv resurslari va ekologik holatning o‘zgarishlari Shimoliy Nurota tog‘laridan oqib o‘tuvchi Oqchopsoy daryosi havzasi misolida o‘rganildi. Daryoning ko‘p yillik oqim ko‘rsatkichlari asosida muallaq oqiziqlarning qisqa qatorli kuzatuvlari ko‘p yillik uzun qatorga keltirildi hamda eroziyon ko‘rsatgichlari aniqlandi