СОВЕТ ЖАМИЯТИДА ЎЗБЕКИСТОНДА УМУМИЙ ОВҚАТЛАНИШ ТИЗИМИ ФАОЛИЯТИ: ЎЗГАРИШЛАР ВА ЭЪТИБОРГА ОЛИНМАГАН ОМИЛЛАР - Насиров , Бунёд Уралович (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Совет даврида умумий овқатланиш тизими фаолиятида янги йўналишлар вужудга келди. Аҳолига қулайлик бўлиш мақсадида, умумий овқатланиш муассасалари асосан аҳоли гавжум жойлар, шу жумладан ўқув юртлар ва ташкилотлар қошида барпо этила бошланди. Бироқ, умумий овқатланиш тизими фаолиятида аниқланган муаммоларни олдини олиш ва бартараф этишга етарли эътибор қаратилмади. Совет ҳукуматининг томонидан ХХ асрнинг 70-80-йилларида тизим фаолиятини ривожлантиришга оид қарорлар қабул қилинган бўлсада, умумий ҳолатда бу жараён аҳолининг ўсиб келаётган эҳтиёжини қондира олмади.