BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA MATEMATIKANI O‘QITISH - Sharipova , Dilbar Hasanovna (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
O‘quvchilarning kontseptual tushunchalarini rivojlantirish jarayonida eng muhim narsa o‘qitishdir. O‘qituvchi sinfda o‘quv dizayneri sifatida o‘quvchilarni samarali o‘rganish orqali kontseptual tushunishni rivojlantirishga yo‘naltirishi va yo‘naltirish imkoniyatiga ega bo‘lishi kerak. Ushbu maqola boshlang‘ich maktablarda kontseptual tushunishni o‘rgatish masalalarini muhokama qilishga qaratilgan. Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini matematika o‘qitish metodlari, ularni qanday amalga oshirish, o‘quvchilarga puxta bilim berishga, o‘quvchilarning dunyoqarashini shakllantirish yo‘llarini o‘rgatish, matematika o‘qitish jarayonida insonni mehnatni sevishga, o‘zining qadr-qimmati bir-biriga hurmati kabi fazilatlarni tarbiyalashni ko‘rsatib berish to‘g‘risida fikr yuritilgan.