MA’LUMOTLARNI QAYTA ISHLASH UCHUN OLAP TIZIMLARI VA ULARNING TAHLILI - Xamidullayev , Abdulbosit Xamdam o‘g‘li; Begimov , Oybek Mamarasulovich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada ma’lumotlarni qayta ishlashda OLAP tizimlarining maqsad va vazifalari hamda usullari tahlil etilgan. Jumladan OLAP mahsulotlari tasnifi turkumida ma’lumotlarni saqlash uchun MOLAP, ROLAP va HOLAP usullari tahlil qilingan.